Hem, van haar | #wijvenweek

U mag zich hier vanaf morgen tot 18 maart  (tussen het kokkerellen door) aan veel wijverij verwachten want “wij wijven” doen van wijvenweek.

Voorafgaand aan dat gekwetter en getetter laat ik eerst nog wat testosteron op u af, door mijn lief zijn succesrecept hier uit de doeken te doen.

Zo heeft hij het gevoel ook eens aan het woord te zijn *knipoog*.
En zo kan u op het volgende familiefeestje uitpakken met uw zelfgemaakte bearnaisesaus. Win-win.

Here we go!

Nodig:

– 150 gram boter

– 3 eierdooiers

– verse, fijngehakte dragon

– 1/4 dl dragonazijn

– 3 el water

– peper en zout

Eén van de weinige keren dat hij in onze keuken toegang krijg tot de kookpotten, is wanneer het echt niet anders kan en wanneer er bearnaisesaus op tafel dient te komen.

Nadat hij zijn plaatsje aan het fornuis veroverd heeft, doet hij de drie eierdooiers in een pannetje, samen met het water en de dragonazijn. De mengeling klopt hij tot schuim op een zacht vuurtje. Dat doet hij door telkens een “8” te maken in de pan.
Een serieus werkje, want je bent wel even aan het kloppen.

Intussen laat hij de boter smelten in een andere pan. Zodra hij een mooi schuim heeft geklopt, giet hij er langzaam de boter bij en blijft nog steeds voorzichtig in een “8” kloppen.

Helemaal op het einde voegt hij er de fijngehakte dragon aan toe en laat nog een minuutje opwarmen op het vuur. Blijven mengen is de boodschap om de saus niet te laten schiften.

En dat dit receptje succes garandeert, bewijst hij zo:

Smakelijk!

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.