Lasagna in den o-ven!

Sinds we hier nu al een paar maanden in onze nieuwe stek wonen werd de spliksplinternieuwe keuken al wel tot het maximum getest. De oven stond al voor heel wat hete vuren en ook mijn kitchen-love-aid draaide al op volle toeren.
Jep, I’m loving my new place!

Maar omdat het hier niet elken dag koekenbak kan zijn hebben ‘t lief en ik al wat etengerelateerde aanpassingen moeten maken aan onze weekmenu-avonturen.
Voordien werd er door mij gewoon wekelijks geshopt en ongeveer dagelijks gekookt volgens een minofmeergepland weekmenu, voor ons beide. Denk daar de voorbije maanden wat werkstress bij (van 2 zalige zomermaanden vakantie tot terug elke dag voor de klas is altijd weer juichen maar ook weer even slikken) en u begrijpt al snel dat van die  weekmenu’s nog maar weinig in huis kwam…

Omdat ik op mijn werk (denk school, lees refter) kan eten en dat gewoon bijzonder handig is (niet bijzonder lekker) is “the big plan” hier tegenwoordig dat ik daar ‘s middags eet en dat ‘t lief iedere dag opnieuw een door mij klaargemaakte maaltijd uit de diepvriezer kan plukken. Een win-winsituatie, want zo hoef ik op drukke avonden niet meer in de potten te staan draaien en zo hoeft hij ook de boterhammen die ik vol liefde klaarmaakte (maar waar hij meestal geen zin in heeft s’middags) niet weg te gooien. Hoera!

Maaarrrr… wie mij al een beetje kent weet dat mijn relatie met de diepvriezer er eentje is van haat en liefde. Zo vind ik dat het ene moment de beste uitvinding ooit, om bijvoorbeeld soep in te bewaren die anders toch maar staat slecht te worden. Maar op het andere moment besef ik dat er van die soep (en al de rest die ooit in een zotte bui in de diepvries belandde) nooit meer iets kwam en mag ik jaren later een volledige vuilniszak vullen met diepvriesrestjes. (true story)

Maar, nieuw huis, nieuwe moed? Ofzoiets…
Met die gedachte ging ik alleszins aan de slag  en “ramde” ik mijn diepvriezer vol met homemade lasagne, appelmoes, veggieburgers op een bedje van knolselderpuree, pompoenovenschotelsmetpikanteveggieballetjes ENZOVERDER.

Van dat eerste -de lasagne- krijgt u hier morgen het recept te lezen!
Een winner, zowel voor dinnerparties als voor een avondje onder een fleeceke voor de zetel… Benieuwd?

Alvast een voorproefje hier, met een foto’ke van mijn (nog) veelbelovende diepvriezer(ke).

Onder het motto "I'll show you mine, if you show me yours first. 
Let's compare fridges and I'll tell you whose is worse" verbind ik
hier een klein "stokje" aan... zin om ook de inhoud van jouw 
diepvries te delen, GO AHEAD!

 

2 thoughts on “Lasagna in den o-ven!

 1. Lasagne invriezen lijkt mij langs de ene kant kweetniehoe handig, maar langs de andere kant ook kweetniehoe onpraktisch, want hoe krijgt ge dat weer uit dat diepvriesdoosje in een ovenschaal of omgekeerd? Ik heb daar dus stress voor 🙂

  Reply

  1. Goeie vraag!
   In mijn volgende blogpost geef ik je hier wat tips voor!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.