Pickles!

In de 7 jaar dat ik al “opmijneigen” (lees: samen met het lief) woon hebben wij hier al vele sauzekes zien passeren in onze frigo en op ons bord. Vooral hij is een serieuze “sausfretter”. Maar nooit ofte nimmer heeft hier al eens een pot pickles op tafel gestaan. “Waarom?” hoor ik u denken… Ewel, dat ik het eigenlijk niet weet!

Maar zeg nooit nooit! Want hier zijn we dan, 7 jaar verder en eindelijk bevond er zich in mijn keuken een pot pickles. Niet zomaar pickles, maar pickles van Camp’s!
Ik kreeg de vraag of ik met hun producten -en meerbepaald met de pickles- een gerecht wou verzinnen en kreeg dus prompt een mooi doosje opgestuurd met een heel assortiment Camp’s producten!

Ik was meteen verliefd…

Mijn breintje sloeg aan het denken en ondertussen ging ik al aan de slag met de andere producten. Zo kregen de knapperige kappertjes een ereplaats op onze pizza’s, een deeltje van de goeie straffe mosterd belande in mijn homemade mayo en the mister legde tussen zijn broodje kaas al enkele zoetzure zilveruitjes… Allemaal fantastisch lekker!

En ondertussen keek het potje pickles mij steeds meer verlangend aan…
Toen ik op de de autostrade een vrachtwagen van Camp’s voorbij zag rijden kon ik de “signs” niet meer negeren en moest en zou ik mijn keuken induiken, samen met dat potteke!

Maar zonder het echt te proeven, kon ik toch niets verzinnen waar dit sausje in of bij zou passen? Dus slikte ik mijn “schrik” in en nam de proef op de som (of laat ons zeggen, op de tong)… Laat het me beleefd zeggen: puur en koud was het niet mijn dada.
Het lief daarintegen zou het hele potteke al uitgelepeld hebben moest ik hem niet tegengehouden hebben.

Misschien was dat sauzeke warm best te pruimen? Of was ik nu compleet op mijn kop gevallen? We zouden het snel merken, want de pickles verdwenen in een veggieboerenstamppotquiche!

Hoe ik dat deed?
Ewel zo…

Nodig:
– 1 potteke Camp’s pickles
– 1 potteke zure room
– 1 ui
– 1/2e courgette
– 1/2e broccoli
– 1 prei
– enkele worteltjes
– enkele bloemkoolroosjes
– doosje veggiespekreepjes

– een rol bladerdeeg
– 150 gram geraspte kaas

– 1 ei
– 15 cl melk
– 1 lepel pesto
– peper en zout

Snij de groenten grof in niet al te kleine stukken en stoof alles aan (beginnend met de ui, ofcourse). Voeg er eens de groenten halfgaar zijn de veggiespekreepjes bij en stoof verder. Kruid met peper en zout.

Meng ei + melk + pesto en kruid met peper en zout.
Ontrol de bladerdeeg in je taartvorm en prik gaatjes in de bodem.

Stort de groenten uit in de taartvorm en verspreid.
Leg hier en daar toefkes pickles en zure room.
Overgiet met het ei+melk+pestomengsel en strooi geraspte kaas over het geheel.

 Zet in een voorverwarmde oven van 180° voor +- 45 minuten.

Ennnn… proef!

Gedachte 1: “Hmm?…mmm?!… MMMMMM! LEKKER! HOERA, IK LUST WEL PICKLES!!”
Gedachte 2: Met een lekker slaatje erbij is het gewoon AF!
Gedachte 3: Ook het lief doet af en toe van “Mmm”, dus ik ben niet de enige die dit als een geslaagd experiment mag bestempelen
Gedachte 4: Dat fris zurige van de pickles, met de groentjes uit de pickles die er perfect qua grootte en smaak bijpassen samen met het comfortgevoel van de veggiespekjes en de zure room die het allemaal wat verzacht… Geniaal goed!
Gedachte 5: Na enkele uren krijgt het lief nog een hongertje, ik eet een hapje van het stuk koude quiche dat hij afsneed. Zelfs afgekoeld is dit yummie for our tummy!

Heb je zelf zin om dit receptje te maken of zoals mij volledig lunatic in uw keuken te worden en zelf iets verzinnen met de pickles van Camp’s? Dat kan volledig!
Nog tot 15 juli kan je je receptjes posten op de website van Camp’s.
Zowel hobbykok als professioneel kan meedoen met deze wedstrijd en de winnaar met het lekkerste/origineelste recept maakt kans om een klepper van formaat, namelijk het boek “Modernist Cuisine” te winnen.

Vraag op de website je gratis potje pickles aan en ga ervoor!

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.