Red curry madness!

Dat wij hier (bijna) nooit van gewoon patatten, vlees en groensels doen is een feit.
Daarom blijft het zoeken naar lekkere gerechten altijd voor uitdagingen zorgen. Niet gezegd zijnde dat ik af en toe ook wel eens voor weinig nadenkwerk en veel easypeasyness ga, vind ik het toch altijd fijn om mezelf en mijn liefste met eens wat andere smaken te verrassen.

In mijn wekelijkse wandeling door de supermarkt ging ik daarom deze keer meteen ook richting afdeling wereldkeuken. Deze week geen spaghetti bolognaise, friet met appelmoes en worst of dergelijke kost, maar eens helemaal iets anders!
Iets meer Aziatisch getint misschien?

Eerste uitdaging: het vinden van een “goeie” currypasta. Ik had me wel kunnen wagen aan het zelf maken, maar dat liet ik toch maar even aan me voorbij gaan wegens te lui.
Toch eerst eens kijken naar de ingrediëntenlijst op de achterkant van de 5 verschillende soorten currypasta die ik vond. Schrok ik toch even van al die (onnodig?) ongelooflijk lange lijsten ingrediënten bij enkele van deze pasta’s. Diegene met E-nummers en garnalenpoeder (vegetariër in huis weetwel) werden dan ook meteen teruggezet.
Schoot er nog maar ééntje over eigenlijk. Maar de ingrediënten bij deze kende ik tenminste allemaal, oef! En nog eens helemaal fairtrade daarbovenop!

IMG_20140813_201234IMG_20140813_201223

Dit gooide ik naast deze currypasta (Albert Heijn) nog in mijn winkelkarretje:

1 blik kokosmelk (400ml)
1 puntpaprika
1 courgette
1 rode ui
1 (middelmatig) blik worteltjes en erwtjes
1 doosje vegetarische wokstukjes (Albert Heijn)
witte rijst
1/2e bouillonblokje
olijfolie

Met die ingrediënten maakte ik ‘s avonds een lekkere rode curry klaar.
Zin om er zelf in te vliegen? Zo moet het:

Snij puntpaprika, ui en courgette in reepjes.
Stoof de wokstukjes aan in ruim wat olijfolie in een wokpan en kruid met peper & zout.
Voeg eens de blokjes bruiner zijn de ui toe en stoof even aan.
Voeg daarna courgette en puntpaprika toe en laat even meestoven tot ze beide beetgaar zijn. Kruid met peper en zout. Kieper er daarna de kokosnootmelk en de currypasta bij.
Roer goed, zodat de currypasta volledig opgelost is in de kokosnootmelk.
Laat het geheel enkele minuutjes goed koken en zet daarna even op een laag vuurtje.

Serveer met een stevige schep witte rijst (gekookt in een half blokje bouillon).

10538057_846772722000924_687989022632035294_n

Smakelijk hé!

Dit recept is goed voor een 4-tal personen. Maar aangezien wij hele
grote honger hadden die avond werd alles met ons 2 verorberd!

 

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.