Rochers coco à la Bloch

Als echte Gent-lover kon ik niet anders dan het boek te kopen dat de recepten verzamelde van Jacques Bloch. Het kleine maar fijne boekje staat vol met allerlei authentieke en (niet te vergeten) erg haalbare recepten.

Na lang gezaag van de wederhelft “dat ik toch eens dringend iets moest klaarmaken uit dat boek” maakte ik het mezelf erg gemakkelijk en begon ik met een kortste receptje, dat voor Rochers coco ofte kokosrotsjes!

Het receptje gaat als volgt:

Voor ongeveer 10 à 12 koekjes
– 125 gram geraspte kokosnoot
– 175 gram suiker
– 20 gram bloem
– 70 gram eiwit (= eiwit van ongeveer 2 grote eieren)
– 25 gram bloemsuiker

Verwarm je oven voor op 180° C.

Verwarm de suiker met het eiwit op een zacht vuurtje tot de suiker is opgelost.
Voeg de kokosnoot toe en warm verder tot ongeveer 60°.
Ik had geen kookthermometer, maar op de gok en op’t blote oog ging het ook.
Neem van het vuur en meng er de bloem onder.

Schep met een eetlepel rotsjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de rotsjes in ongeveer 10 à 12 minuten goudbruin.

Als afwerking kan je ze met bloemsuiker bestuiven.

En het moet gezegd, ze waren heerlijk!

 

One thought on “Rochers coco à la Bloch

  1. Zelf spuit ik ze met spuitzak. Zodat ik de echte rotsjes bekom 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.