Auberginedip!

Aubergines zijn fantastische groenten. Zo veelzijdig, dat ik ze graag gebruik in spaghettisauzen, curry’s, lasagne, ratatouille, op de BBQ en de grill of gevuld met vanalles.

De “usual” sauzekes bij de dipgroentjes en crackers tijdens de aperitief begon ik hier stilaan wat beu te raken. Dus bij de zoveelste BBQ hier (zalige zomer toch!) ging ik aan het experimenteren met enkele aubergines die anders een stille dood waren gestorven in mijn koelkast, zo vlak voor onze reis.

Nodig:
– 2 aubergines
– 2 eetlepels griekse yoghurt
– een snuif komijn
– een stevige draai aan de peper- en zoutmolen
– olijfolie

Prik de aubergines hier en daar in met een vork en smeer in met wat olijfolie.
Leg op een aluminiumfolie’ke (of bakmat) en laat garen in een oven van 200°C. Hou zeker rekening met een dik uur garen. Ik haal mijn aubergines uit de oven wanneer deze wat ingezakt en rimpelig zijn. Wanneer ik er met een vork in prik voelen ze ook wat “moeshie” aan vanbinnen. Laat de aubergines daarna even afkoelen.

Snij de aubergines vervolgens doormidden, je ziet dat de binnenkant van wit naar bruin gegaan is. Lepel de aubergines uit en zwier het vruchtvlees in je blender.
Doe er de griekse yoghurt, komijn, peper en zout en enkele eetlepels olijfolie bij.
Proef en kruid bij indien nodig.

Ik serveer deze dip (bedruppeld met nog wat extra olijfolie) met in punten gesneden tortillas die ik in de oven even knapperig liet worden. Smakelijk hé!

Wil je de dip nog specialer? Voeg een teentje look of limoensap toe

2 thoughts on “Auberginedip!

Leave a Reply

Your email address will not be published.